Giriş
Kapat

Lezzt-i Hatay Ataşehir

İstanbul


Lezzet-i Hatay, Ataşehir Water Garden'ın karşı çaprazında yeni açılan bir mekan. İlk kez denedik; temiz, ferah ve çalışanları oldukça ilgili. Şef garsonun tavsiyesine uyduk ve ortaya karışık kebap sipariş ettik. 5 kişi 4 kişilik koca tepsiyi bitiremedik. Patlıcan kebabı tam not aldı, adana ve kuzu şiş oldukça iyi. Yemek öncesi ikramlardan çiğ köfte gayet iddialı, acılı ezme çok hoşumuza gitti. Yemek sonrası Künefe de denenmeli. Biz memnun ve fazla fazla doymuş olarak kalktık. Tavsiyemizdir.

Çiya Sofrası - Kadıköy

İstanbul


Çiya, aslen Antepli Musa Usta’nın 1987 yılında lahmacun ve pideci olarak Kadıköy Çarşı içinde açtığı restoranın ardından, aynı sokakta 1998 senesinde Güneydoğu Anadolu’nun gün görmemiş lezzetleriyle insanları buluşturduğu Çiya Sofrası‘nın açması ile daha çok tanınmaya başlamış bir mekan. 2001 yılında da, yine aynı sokakta Çiya Kebap II‘nin açılışıyla – şu an için – nihai halini alan bir serüvendir.

Kebap kısmı; bir çoğumuzun aşina olduğu Antep lezzetlerini çermektedir. Anca asıl övgüye layıp olanı, diye adlandırılan bölümüdür. Burası en temal ifade ile “Güneydoğu ve Doğu Akdeniz Mutfağı” nın temsilcisi olarak tanımlanabilir. Bununla beraber; menüsünde yer alan Türk, Azeri, Gürcü, Arap, Ermeni, Osmanlıi Süryani ve hatta Selçuklu kültürüne ait yemekleri görünce, Anadolu’dan Mezopotamya’ya uzanan coğrafyada en eskiden günümüze kadar gelen zincirleme bir gastronomi şöleni olduğunu söylemek daha doğru bir betimleme olabilir. En ilgi çekici olanı ise; yemeklerin eski tarif ve sunumların korunması fikri esas alınarak hazırlanıyor olması.

Çiya sofrasında yemekler şu şekilde kategorilere ayrılır:Çorbalar, Kebaplar, Etli Yemekler, Etsiz Yemekler, Pilavlar, Salatalar, Şerbetler, Tatlılar, Otlar. Bizim deneyimlediğimiz ve sizlere önerebileceğimiz bir kaç tanesi ise; analı-kızlı, ezogelin çorba, sıkma köfte, sarımsak aşı, kuru patlıcan dolması, kağıt kebabı, salata ve mezelerin tamamı. Tavsiyemizdir!
Nerede?

Kokoreççi Durmuş Usta

İstanbul


Kokoreççi Durmuş usta, gerçek kuzu kokorecin iç yağı ve baharatla; odun kömüründe pişirilerek yapıldığı bir mekan. Sade kokoreç yemek isteyenlerin en iyi lezzeti bulabilecekleri yer. Şimdi dükkanda servis veriyor olsalar da daha önce Libadiye'den Emaar'a giderken Çamlıca'ya dönen yolun köşesinde seyyar arabada hizmet veriyordu. Dükkan da aynı yol üzerinde (e- bebek mağazasına varmadan solda) az ileride.

Katkısız kokorecin lezzeti gayet ideal, porsiyon veya 3 çeyrek yok. Sadece yarım ve çeyrek servis ediliyor. Temiz bir mekan. Sabah 11:30 dan gece 02:00 a kadar hizmet vermekte. Tavsiyemizdir!
Nerede?

Bolu Akın Lokantası

Ankara


Hacı Hüseyin Durak Ankara’ nın ilk garajı olan, Etlik Eski Garajlarda şimdiki “Bolu Akın Lokantası” nı açmış. Hacıbayram ve Gimat arkasındaki yerleri sonradan açılanlar. Biz Gimat arkasındaki restoranı tercih ettik ve çok memnun kaldık. Klasik bir esnaf lokantası.

Menüsünde pide, döner ve kebap çeşitleri olmasina rağmen bu ürünler sulu yemeklerin yaninda zayıf kalıyor. Kuzu kavurma ve haşlama mekanın en gözde yemekleri. Et suyuna yapılan pilav şahane. Kuzu haşlaması ve çoban kavurması mükemmel; etler lokum gibi ağızda dağılıyor. Kuru fasulye, pişav ve cacık kombinasyonu mutlaka denenmeli. Yemek sonrası cevizli kadayıf için yer ayırmayı unutmayın. Tavsiyemizdir!
Nerede?

Kalbur Et - Şerifali

İstanbul


Ataşehir yakınlarında mütevazi, iyi kebap ve et yemek isteyenler için Şerifali Mahallesi, Turcan Caddesi, Atabek Sokak’ taki Kalbur Et’i öneriyoruz. Mekan yerleşim yerlerinin tam ortasında ama kendini iyi soyutlamış. Servis kalitesi, kebapları ve mezelerinin lezzeti gayet başarılı. Başlıca önerebileceğimiz lezzetleri Kaski, Adana ve Urfa, patlıcan kebabı (tercihan ağustos ayında) lahmacun, içli köfte, çiğ köfte, kiremitte et sote, dana yanak. Ana yemek öncesi mutlaka kiremitte ciğer tavsiye ediyoruz; buraya has bir lezzet ve sunum deneyimi için Ciğer’i pas geçmeyin.Yemek sonrasında ise Dondurmalı katmer için mutlaka yeriniz olsun; oldukça başarılılar bu konuda. Tavsiyemizdir!
Nerede?

İskenderoğlu Cevat - Bursa

Bursa


Bursa’da İskender yemek için en rağbet gören adreslerden biri Cevat İskenderoğlu. Modern dekore edilmiş; şaşalı ahşap ve granitlerle bezenmiş restoranlardan ziyade, özünü koruyan bu tür nostaljik; her bir metrekresi emek ve alın teri ile bezenmiş mekanları çok seviyoruz. İskender kömür ocağında pişiyor; tam kıvamında ve kararında servis ediliyor. En dikkat ettiğim şeylerden biri de İskender’e yataklık eden tabağın tabanındaki pidelerin hamur şekilde servis edilmemesiydi – ki bu iskender yaptığını iddia eden bir çok işletmede böyle olmuyor maalesef – burası tam not aldı. Muhtemelen dışarda yarım saate yakın sıra beklemeniz gerekecek ama buna değdiğini göreceksiniz. Çalışanların tavrı çok esnafça ve güler yüzlüler. İçecek olarak üzüm şırasını öneriyoruz. Tavsiyemizdir!
Nerede?

Zübeyir Ocakbaşı - Ataşehir

İstanbul


Merkezi Taksim’de olan Zübeyir Ocakbaşı, Anadolu yakasındaki şubesini batı Ataşehir’de (Varyap’ların arasında) açtı. Yeni mekanda lezzetler Taksim’dekini aratmayacak seviyede. Çöp şiş ve çiğer şiş her zamanki gibi efsane. Patlıcan salatası ve kaşık salatası çok iyi. Çiğ köfte’yi de beğeneceksiniz. Burada rastgele seçip sipariş edeceğiniz hemen her şeyi güzel bulacaksınız. Tavsiyemizdir!
Nerede?

Midyeci Ahmet - Beşiktaş

İstanbul


Eskiden tezgahta satan ama şimdi dükkana taşınan lezzetlerden biri Midyeci Ahmet. Beşiktaş’tan Ortaköy istikametnde sağda. Midyeler küçük olmakla birlikte lezzetli. Soslu midyesinin de lezzeti güzel ancak hem içindei plavın – sos nedeniyle olsa gerek – lapa olması hem de açıp yemekteki güçlüğü nedeniyle sossuz olanı tavsiye ediyoruz. Bir kovada 20 adet olarak servis ediliyor; rakam sizi korkutmasın hepsini bitirmek 5 dakika sürüyor. Midyeleri haricinde kokoreçleri ise bir çok yerde yiyeceğiniz kokoreçten daha iyi. Tavsiyemizdir!
Nerede?

Çam Vadisi Cafe - Beykoz

İstanbul


Çam Vadisi Cafe, Beykoz’da Yoros Kalesinde güzel manzara ve temiz hava eşliğinde kahvaltı için tercih edilecek güzel ve salaş bir mekan. Serome kahvaltı eşliğinde muhlama ve sucuk-yumurta servis ediliyor. Servisler bol, lezzetli ve taze. Hatta çoluk çocuk gidenler için salıncak da var. Muhteşem manzarası da tam fotoğraflık. Tavsiyemizdir!
Nerede?

Dönerci Şahin Usta

İstanbul


Tarihi yarımadanın hatta Avrupa yakasının en önemli döner adreslerinden birisi Nuruosmaniye’deki Dönerci Şahin Usta. Kapalıçarşı'ya sırtını uaslamış küçük bir dükkandan müdavimlerinin 40 senedir vazgeçemediği bu lezzete siz de hayran kalacaksınız. Dükkanda oturmak imkansız olduğu için sıraya girenler döneri alıp ellerinde sokakta yiyorlar. İki çeşit ürün var; çoğunun tercih ettiği tırnak pidesinde döner ve sandviç ekmeğinde döner.

Şahin Usta'nın sırrı etin terbiyesinde ve kalitesinde. Hatay'lı olan Şahin Usta İstanbul'a gelmiş. Türkiye'de pide arası döneri ilk yapanın kendisi olduğu söyleniyor. 1969'da ise bu dükkanı açarak günümüze kadar getirmiş. Şahin Dinçer 2010 yılında hayata gözlerini yummuş ama onun başlattığı lezzet aynen devam ediyor.
Döner eti çok ama çok lezzetli. İsteyene soğan, domates ve biber turşusu yeterli. Açık ayranları da gayet başarılı. Tavsiyemizdir!
Nerede?
Geri İleri

Navigasyon